De visserijfeesten op 13 september 2008


We kunnen terugblikken op een succesvolle dag.
Aan de botenmanifestatie deden in totaal een 30-tal schepen mee. Hieronder was ook een delegatie van de VVW Nieuwpoort. Hun delegatie voerde een vlaggenschip met de boodschap “DEMPEN IS DOM”.

 


Op drie verschillende plaatsen werden handtekens verzameld. Een totaal van ongeveer 1700 handtekens werden in een aantal uren verzameld. Hiervan zijn er meer dan 700 van inwoners van Oostende. Een waar succes!!!!
Uit gesprekken met de bezoekers kan alleen maar worden vastgesteld dat de publieke opinie de beslissingen van het havenbestuur meer dan beu is en deze niet langer wil aanvaarden.
Dat het havenbestuur wakker is geworden blijkt uit de talrijke persartikels. Momenteel schoppen zij wild om zich heen met allerlei projecten waaruit hun visie over de toekomst van Oostende moet blijken. Jammer genoeg hebben zij nog altijd de essentie van onze acties niet begrepen. Erger nog, nu blijkt dat al hun beslissingen gebeuren zonder de minste kennis, overleg en inspraak van de burgers.
Via de pers hebben wij ook vernomen dat lijst Dedecker zich achter de actie zal scharen en op 22 september ook zal starten met het inzamelen van handtekens.
Gezien de doelstelling van onze akties zich richten op het nemen van de juiste beslissingen voor de toekomst van Oostende, los van elke politieke kleur, hopen wij dat andere partijen dit voorbeeld zullen volgen.
Eveneens vragen wij dat er zich, onder de burgers en verenigingen, meer sympathisanten zich aanmelden om dit gedachtegoed te verspreiden. Dit zou een goede steun zijn voor het slagen van de actie.

 

Gelieve Uw ideeën door te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.